West Side Story

2003

West Side Story

westside_dd

Premiär:
Fredagen den 19 september

Sista föreställningen:
Lördagen den 29 november

En produktion som spädde på Borlänge Musikteaters långa räcka av framgångar. 29 föreställningar på Maximteatern lockade en publik på cirka 8 500 personer.

West Side Story, med musik av Leonard Bernstein, var en proffsig och bejublad föreställning. Samtliga i den 26 personer starka ensemblen imponerade i hög grad.
Den kvinnliga huvudrollen Maria tolkades suveränt av välsjungande Berit Sens. I Dala-Demokraten utsågs hon till “Årets scenfynd”. Hennes motspelare Peter Eriksson, alias Tony, var även han ett stort utropstecken. Verkligen ett lyckat par.

Producenten Håkan Eriksson samt Stina Axelsson, ansvarig för regin, koreografin och sånginstuderingen, kan känna sig mycket nöjda med sina insatser. Det positiva omdömet gäller också den förinspelade musiken, som på ett fint sätt backade upp den dramatiska handlingen. En stor eloge till musikproducenten Mattias Henningsson.

Men det är ju många fler som ska berömmas. Inte minst Rosa Hermansson vars konstnärliga dekormålningar gav sådant djup att man tyckte sig kunna se ett kvarter med gator. Detta gjorde sceneriet levande och naturligt. Byggruppen, med scenografen och byggchefen Gunnar Hebert i spetsen, hade givetvis också sin del i det lyckade resultatet. För att inte glömma klädskaparen Maria Hemström, kvinnan bakom alla vackra dräkter.

Borlänge Musikteater har numera ett grundmurat rykte, vilket tolkades av en tilltänkt musikalbesökare på följande sätt:

– Ja, inte behöver man åka till Stockholm för att se fina musikaler.

Så, inte undra på att publiken strömmar till i stora skaror.