“Tjejrevyn” – Flickor i vimlet

1981-1982

“Tjejrevyn” – Flickor i vimlet

Revy är ju inte Borlänge Musikteaters specialitet, men alldeles i början av föreningens verksamhet handlande det om just den formen vid sidan av den normala produktionen. Och därtill med endast kvinnlig fägring på scenen. Det var två revyer med samma nummer, men olika år och olika medverkande.

Den första upplagan hade premiär i Borlänge Folkets park, 29-31 augusti 1981. För texten svarade Ingela Holmberg och för regin, som vanligt, Lennart Gregor. I ensemblen ingick från början Anna Eiding, Maud Mogren, Lena Jansson, Pia Jonsson, Ingela Qvarfot och dansgruppen Pickles. Frånsett kapellmästaren/pianisten Jan Eriksson var det även kvinnligt i orkesterdiket, nämligen Karin Magnusson, trummor, och Christina Järnback, elbas. Anna Eiding gick snart vidare till andra mera professionella uppgifter och ersattes av Ulla Blomström (senare Sundqvist), som tillhörde Pickles. Revynumren parodierade kändisar som till exempel Alice Timander, Linda Haglund och Åsa Bodén. Revyn var även ute på turnéutflykter till bland annat Smedjebacken och Långshyttan.

I oktober 1982 återuppstod “Tjejrevyn” med Ann-Britt Nilsson, Berit Persson, Elisabeth Andreasson, Ulla Blomström och Ingela Qvarfot med flera. Då var det Rolf Hedéens trio som kompade. Revyn medverkade till exempel vid Folkets hus 50-årsjubileum i Kvarnsveden.