Super Trouper – 2016

ST_logo_final

Det finns en glädje att stå på scenen som en stjärna.
I en del fall finns det också baksidor av stjärnglansen. Det är vad den här showen handlar om!

Den 9 september 2016 är det premiär för en show med musik av ABBA.

I höst slår vi på strålkastaren på högsta effekt på Maximteatern i Borlänge. Vi har lagt i högsta växeln med en kör- och dansensemble i toppklass och musiker som vet hur ABBA ska spelas. Du kan följa oss på Facebook  där uppdateringar kommer dugga tätt fram till premiären. Där kan du också delta i utlottning av biljetter, varje vecka från och med februari fram till premiären!

En kort presentation av produktionsteamet:
Birgitta Andersson – producent
Har varit med i många år i BMT i olika sammanhang, både som scenarbetare och statist. En klippa på att fixa det mesta, allt från rekvisita till marknadsföring. Synonymt med ordning och reda!

Mikael Ludwigsson – producent och teknik
Har ansvarat för det tekniska sedan 2005. En alltiallo som fixar det mesta inom tekniken, ljud och sceneri, marknadsföring och en hel del annat. Sköter även ljudet under föreställningarna.

Ulrika Andersson – instudering
Ullis är den i teamet som varit med ända sedan föreningen startade 1980! Har regisserat en massa föreställningar, men även stått på scenen. Hon regisserar och medverkar även i “Grabbarna på bruket”, ett lustspel som sätts upp sommartid på Gammelgården i Borlänge.

Emil Bewö – dansinstudering
Gjorde sin BMT-debut som den steppande Don Lockwood i musikalen “Singing in the Rain” 2012 på Maximteatern. Koreograferade och medverkade i “Cabarét” hösten 2015 på Maxim. Har en lång och gedigen danskarriär med skolning från bl.a. Lasse Kühlers dansskola.

Camilla Last – sånginstudering och kör-arr.
Den här tjejens röst går inte av för hackor. Camilla har medverkat i ett otal musikaler, skrivit egna musikaler både för BMT och andra aktörer. Leder även Gustafskören. Hon plockar fram röster ur folk som inte har en aning om att de kan sjunga. Det fick vi uppleva inte minst på vår audition.

Anders Ludwigsson – kapellmästare och musikansvarig
Anders har även han medverkat i flera musikaler som kapellmästare där keyboard är hans huvudinstrument. Har också gjort bakgrundsmusik till musikaler där vi inte haft levande orkester. Han kan få oss att tro att man sitter i en stor konsertlokal när man lyssnar till hans kreationer. Varit bandmedlem i olika konstellationer. Skriver även egen musik när tillfälle ges.

Musiker:
Anders Ludwigsson – keyboard, kapellmästare
Har du inte läst ovanstående så gör det nu.

Henry Wedberg – bas
En glad pensionär som tycker om att spela musik (förstås). Är engagerad i Wasabryggeriets Vänner. Har också varit med som basist i BMT:s uppsättning “Gimme Some Lovin'” 2013. Brukar hjälpa till med scenbygge. Även styrelseledamot i BMT.

Axel Widmark – gitarr
Axel har spelat tillsammans med Anders i alla möjliga sammanhang och i andra band. En grym gitarrist som spelat med i orkestern i tidigare uppsättningar. Be om vilket riff som helst och han sätter den klockrent.

Leif Hampus – trummor
Denne man är vi mycket glad över att ha med i orkestern. En trummis med erfarenhet som heter duga. Bl.a. har han spelat i dansband i 9 år varav det sista året hade de kontrakt med Ema Telstar att göra en ABBA show på deras krogar. Hur rätt är inte det att vara med i den här föreställningen? Vi önskar honom välkommen som debutant i BMT.

Ensemble:
Vi presenterar dem inom en snar framtid.

 

Ljuset – Per Larsson
Per har hjälpt BMT med ljussättning i många, många uppsättningar! En klippa som kan sin sak och utrustar oss med den teknik vi behöver för stunden. Är det något som strular så löser han det snabbt via telefonen tillsammans med sina kunniga operatörer på plats. Har arbetat på Norrlandsoperan i Umeå, driver ett eget företag – Creative Light och jobbar i skrivande stund i Stockholm hos Riksteatern.

 

Glöm inte hålla koll på Facebook!